2014. július 1., kedd

1 fecske nem csinál nyarat ???

Ma reggel menetrendszerűen, ígérethez hűen---ami nálunk már nagy szó--megjelent a vízszerelő. Tőle megtudtuk, hogy az óriás tátongó lyukakat a plafonon, illetve a padlón nem az ő feladatuk eltüntetni, / mellesleg csodálkozva nézte a lyuk méretét, amire semmi szükség nem volt/. Ami az Ő hatásköre, illetve megbízása szól az az új cső kiépítése a régi mellé, illetve később egységesen új vízóra beszerelése.Viszont kaptunk egy jó tippet a munkásoktól, hogy az építésvezető a házban van. HURRÁÁÁÁÁ !!
Gyors keresésbe kezdtünk és szembe is találkoztunk. Az egy héttel ezelőtti 8-as találkozó elmaradása / nem a mi hibánkból, itthon vártuk/ szóba sem jött, ki emlékszik már rá.Viszont feltehettük a kérdéseinket végre.
1. A vizesek megcsinálják a bekötést, de a tátongó lyukkal vajon mi lesz?
VÁLASZ: Valamit majd kezdenek vele ideiglenesen. Talán gipszkartonnal betódózzák, foltozzák, aztán lesz valahogy.
2.Az ablakok helyzete,a keret szétrohadva tényleg csak kívülről újítják meg?
VÁLASZ: Nem azokat kicseréljük, de időpontot nem tudunk mondani.
3. A beígért fürdőszobai beázásunkat mikor és hogyan javítják?
VÁLASZ: Ő nem tudott a beázásról, és az nem tartozik rájuk.
a kérdésemre miszerint a felmérés során 26 képet készítettek róla és megígérték, hogy a nagy felújítással összekötik és kijavítják illetve elhárítják a problémát. a válasza az volt hogy :
-------EZ A BEÁZÁS A TETŐBEÁZÁS MIATT VAN!----- /Uram bocsá' de megmosolyogtatott/
minek okán  , felettünk laknak , van még egy emelet :-)
Miután tájékoztattuk erről felmerült a következő ötlet részéről
------EZ A BEÁZÁS A WCTARTÁLYTÓL VAN!!!-------- /újabb mosoly/
minek okán a beázás a plafonon van és úgy terjed lefelé, szerencsére a wctartályt még nem éri el.
na de sebaj lényeg,hogy erről Ő nem lett tájékoztatva,nem tehet semmit, nincs benne a tervben.

Miután a vízszerelők befejezték a munkálatokat / kép mellékelve:/ boltba menet az alábbi felhívással találtuk magunkat szembe, amit éppen akkor ragasztottak ki, több helyre is./ kép mellékelve
A dátumon jól látszik ,hogy eredetileg június 30.-án döntöttek a gyűlésről, erről mi lakók július 1-jén 10 óra körül értesültünk. Megjegyzem a munkába járók mint jómagam is NEM LÁTHATTUK mert ekkor már a helyünkön voltunk szolgálatban, mert van akinek KÖTELEZŐ. Ugyan én nem tudtam sajnos részt venni a rögtönzött kis gyűlésen, ahogyan sok más sem, de mivel édesanyám a vízszerelés miatt otthon tudott maradni / szerencsére a főnökei engedték/ így az Ő elmondása alapján írom a soraimat. Mindenesetre látszik, hogy a munkások is miért gondolják azt ,hogy az előzetes bejelentés annyit tesz Őrülj ha aznap megtudod!
A boltból hazaérve , újdonsült probléma nézett velünk szembe, miszerint vakolják a lépcsőházat, az emeletre feljutást a hátsó lépcsőházban lehet megtenni, ami egyes lakóknak, mint az látszik is a mellékhelyisége. Szép kilátások, otthon édes otthon.... előre bocsájtom az építésvezető szerint ez egy LETAKARÍTOTT állapot.
Mi a probléma?????


A kis "csapat" a munkások között gyülekezett és várta a történést. Az építésvezető pedig a következő
FELHÍVÁST OSZTOGATTA !!!!

A 6. pont igen érdekes miszerint:
AZ ÉPÍTÉSI TERÜLETEN A FOKOZOTT VESZÉLYHELYZET MIATT IDEGENEKNEK TARTÓZKODNI TILOS! ILLETÉKTELEN SZEMÉLYEK ELLEN A KIVITELEZŐ AZONNAL ELJÁRÁST KEZDEMÉNYEZ! AZ ÓVÓRENDSZABÁLYOK BE NEM TARTÁSA FEGYELMI,SZABÁLYSÉRTÉSI VÉTSÉG? ÉS AZ ILLETÉKES HATÓSÁG A VÉTKES BALESETET OKOZÓKAT FELELŐSSÉGRE VONJA MÉG AKKOR IS, HA BALESET NEM TÖRTÉNT, "CSAK" VÉTKES KÖNNYELMŰSÉG,VESZÉLYEZTETÉS ÁLL FENN. SÚLYOS BALESET,VAGY HALÁL ESETÉN BÜNTETŐJOGI ELJÁRÁS INDUL, AMELY VÁDEMELÉSSEL ZÁRUL ÉS 3 ÉV SZABADSÁGVESZTÉST, LETÖLTENDŐ BÖRTÖNBŰNTETÉST EREDMÉNYEZ!

Számos kérdés felmerült bennem. Miszerint:
1. Hogyan is közelítsem meg, mint lakó az otthonomat? Merthogy építési terület az egész ház.
2.Ki számít idegennek?
3. Védőfelszerelés hiányában,/ amit magamnak kellett volna biztosítanom/nunk/ a lakókra eső vakolat, faldarab,féltégla  egyéb....kinek a felelőssége?
4.Ki a kivitelező?
5.Kinek szól ez a felhívás?
6.És nem utolsó sorban az előző munkálatok folyamán a féltéglától megsérült, védőfelszerelés nélkül dolgozó fiatalember, akit a mentő vitt el a házból KINEK A FELELŐSSÉGE????

A lakógyűlés lényege ,hogy a megjelent HÖLGYEK ,URAK nevüket nem tudjuk, be nem mutatkoztak csupán egyikük,/és tőle kaptunk egy elérhetőséget /kijelentették, hogy bizony minden felmerülő probléma, illetve kérdés esetén őket kell megkeresni, ugyanis ŐK azért  vannak, hogy közvetítsenek a számunkra ismeretlen ám a projectért felelős illetékesek felé ./ POSTASZOLGÁLAT Válasz vagy van, vagy nincs ....
Azt is megjegyezték, hogy mindenről értesítették a lakókat előzetesen , /csak sajnos a lakók erről nem tudnak, illetve /csak úgy mint a ma reggel kiírt gyűléssel kapcsolatban. ÉPPEN IDŐBEN:
Az viszont többször is elhangzott, hogy eddig ugyanígy csináltak mindent mindenhol és senkinek nem volt kifogása / vagy nem mert szólni, mint sokan itt sem / mindezt bentlakás mellett.

Érdemi kérdésekre válasz nem érkezett,gondolom idővel az is meglesz....gondolom én...
A felmerült kérdések a lakók részéről:
 Az időben való tájékoztatás, sőt tájékoztatás egyáltalán, mikor, mit,hogyan?
Az egyeztetés újraértelmezése is felmerült 1 héttel hamarabb, de legalább pár nappal előbb.
A függőfolyosó cseréjekor való SZABÁLYOS KÖZLEKEDÉS / a képeken látott pallókon kell majd közlekedni, babakocsival, gyerekkel,csomagokkal,fiatalnak, idősnek, stb/. Védőkorlát,védőháló hiányával!
Ha valaki rosszul lesz a mentő, tűzoltó, esetleg bármilyen hatósági ember hogyan közelíti az emeletet???
VÁLASZ EGYENLŐRE NINCS.
Tétlenül állunk és nem értjük, vajon miért kellett ez a rögtönzött gyűlés amin okosabbak nem lettünk, hiszen a kérdéseket sűrű csend követte, és kíváncsian várjuk a folytatást....









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése