2014. július 21., hétfő

válaszokra várva...

A levél a sajátom után 2 héttel készült, a házban lakók aláírásával.
 Hangsúlyoznám a miénkre semmiféle válasz ezidáig nem érkezett! ahogy a rögtönzött lakógyűlésen feltett kérdésekre sem. Pedig várjuk nagyon!  Sem az Önkormányzat, sem a Vagyonkezelő, sem a Rév8, sem a különböző Hatóságok nem illetékesek az ügyben????
 Mindenesetre a blog nézettsége az egekben van, 
KÖSZÖNÖM MINDENKINEK!

részlet a sajátomból....

A blogban is felmerült, a blog hatására kipattant rögtönzött lakógyűlésen elhangzott lakói kérdésekre, panaszokra,javaslatokra a mai napig sem érkezett válasz semmilyen szervtől. Az építkezés pedig gyorsított ütemben halad és NEKÜNK PEDIG MOST VAN SZÜKSÉGÜNK SEGÍTSÉGRE.
Az alábbiakban feltennék pár kérdést amelyre mielőbbi válaszát várom:
Mennyire volt átgondolt döntés ? /illetve már a tényeket és a mellékelt blogot olvasva /Mennyire volt helyes döntés bentlakás mellett véghezvinni ezen felújítást?
Komolyan gondolják ,hogy egy heti 7 napból 6-ot munkával töltő családnak akár 2 hónapra is ,de élhető úgy az élet, hogy reggeltől estig 7-17-ig hétfőtől vasárnapig munkálatok folynak?
Komolyan elfogadhatónak tartják, hogy mivel mindenhol állvánnyal látták el a házat, a nyitva hagyott ablakokon bárki ki be szabadon járhat a nyári legnagyobb melegben zárt ablakok mellett élünk?
A munkálatok megkezdésekor fény derült az évek óta tudott, gázszivárgásra, erre fel elzárták a főcsapot, majd a lakók felháborodása által villanyrezsót biztosítottak számunkra, de kérdésem a közel kétszer annyi költséggel járó villanyhasználatban milyen kompenzációt tudnak számunkra biztosítani?
Mi értelme volt közvetlen a felújítást megelőzően a lakások minőségi állapotának felmérésére, illetve az akkor készített rengeteg fotóra, ha később ezeket figyelembe sem veszik? Itt megjegyzem a fürdőszobánk közel 2 éve ázik, többször kijöttek és azt mondták mi okozzuk magunknak, vagy hogy a tetőtől van, vagy hogy wc tartály a hibás . Kép a blogban. Végül azt mondták miután lefotózták, jegyzőkönyvezték, majd a nagy felújítás alatt megnézik mi okozza a problémát és elhárítják.Erről a házfelújítást végzőket pontosabban az építésvezetőt nem tájékoztatták, Ő viszont nem hajlandó vele foglalkozni. Majd a blognak köszönhetően kipattant kellemetlenségek, hiányosságok után, odavetve közölte
MEG LESZ CSINÁLVA, KÖSZÖNJE A BLOGNAK.
Ön szerint ez normális? Így viselkedik egy felelősségteljes „szakember”?
Ön szerint az előzetes egyeztetés alapján dolgozás mit jelent? Mit ért Ön  alatta?
Mi értelme volt a lakók elérhetőségét, nevét, címét,telefonszámát leadni a lakásfelmérések során? ha úgysem értesítenek semmiről. Többször kértük, hogy egymás akadályoztatásának elkerülése végett az ajtónkon található postaláda MŰKÖDIK, nyugodtan használhatják ha már hívni nem hívnak. Itt jegyezném meg, hogy még a munkálatok kezdetén,bár minden lakó az elérhetőségét megadta mi nem kaptunk tájékoztatást arról ki illetve kik a felelősek az esetlegesen építkezés közben felmerülő problémák megoldásáért, panaszkezelésért. Nemcsak a lakók de az alkalmazásban lévő munkások sem tudtak vezető hollétéről és személyéről.
Miután mindannyian dolgozó emberek vagyunk a szomszédtól értesültünk arról hogy másnap nálunk dolgoznak legyünk szivesek otthon tartozkódni.
Hogyan várhatják el,hogy  az ember éves szabadságát /amit mellesleg év elején meg kell határozni!/ a házban folyó munkálatok miatt váltsa ki? Ráadásul olyan szervezetlen a helyzet, hogy egyik nap egy kicsit ezt, másik nap pedig kicsit azt csinálják, maguk sem tudják mikor mi várható?! A bizonyos vízvezetékek cseréjének köszönhetően kibontották a mosogató felett és alatt a mennyezetet,illetve padlót /megjegyzem munkaruha,védősisak nélkül, kétszer akkora lyukat fúrtak mint az szükséges, mint később kiderült/ és azóta bogarak százai hemzsegnek a lyuk befedése pedig vitatottá vált illetve hungarocellel próbálják majd betoldani. Az is érdekes, hogy a vízvezetékek cseréjéről volt szó, de mivel az nehezebb és bentlakás mellett még nehezebben kivitelezhető Uram bocsá’ még szabálytalan is így végül egy újat húztak a régi cső mellé.
Milyen megoldás ez?
A „hamarosan felújításra kerül a házuk” című tájékoztatót közel 2 héttel a már elkezdődött felújítás után szintén a blog hatására tartották úgy hogy június 30 a keltezés, és július 1-jén 11 után ragasztották ki, ekkor már az a kevés jóérzésű ember munkában volt, bár jómagam éppen rendkivüli szabadságon a lakásban folyó „munkálatok” miatt. Az ott elhangzott direkt a magdolna negyed program miatt létrehozott intézmény illetve az általuk megbízott  öt személy akik a lakók panaszait napi szinten összegyűjtő fiatalok, sem ott ,sem azóta nem jegyzetelnek és elérhetőségük nem biztosított. Kivételt képez az intézmény címe, ahol felveszik a panaszt és megkeresik az illetékeseket.
A lakógyűlésen résztvevő építésvezető úr lapokat osztogatott/ fénykép a blogban/amely azt tartalmazza, hogy az építési területen csak az illetékesek tartózkodhatnak, de kérdezem én hogyan közelítsem meg a lakásomat amikor az első mindenki által használt lépcsőházat lezárták a hátső lépcsőház megközelítéséhez egyrészt át kell mennem/mennünk az építési területen, mert ugyebár az egész ház az,másrészt használaton kívül van mivel droggal és emberi ürülékkel, vizeletel szennyezett. Közegészségügyi szempontból is erősen hagy kivetnivalót, és a szoc munkásnak az a válasza : Elvileg takarítják.
Szivesen indulna így munkába?És szivesen, félelem nélkül haza merne menni,  /villany sincs!/ ? Ráadásul felháborodnak ,hogy az Ő „felségterületüket” használjuk!
Talán a legnagyobb,legkomolyabb és legéletveszélyesebb dolog a függőfolyosó csere amit a blog elején látott állványokon biztosították/jelenleg még csak az első emeleten dolgoznak/ védőháló, védőkorlát és pihenőfa nélkül!!!! Majd a lakógyűlésen felszólaló hölgy akinek kisgyermekei vannak a férje pedig építkezésnél dolgozik,tájékoztatta a jelen lévő építkezésért felelős személyeket arról hogy ezen közlekedni,HATÓSÁGILAG IS TILOS, és a leírás szerint is CSAK KIKÉPZETT FELKÉSZÜLT ÉPÍTŐIPARBAN JÁRTAS SZAKEMBER SZÁMÁRA HASZNÁLHATÓ!!! Hogyan várják el bárkitól a használatot, kisgyermekkel,idősek,munkából fáradtan hazaértek, mentővel, tűzesetnél, hogyan járnak el? A nagy CSÖNDVÁLASZ után másnap pallók helyett a már /mint az látható a későbbi fotókon / egy fokkal jobb bár biztonság szempontjából megkérdőjelezhető / falapokból álló tákolmányon folyt/folyik a közlekedés, és az állványokon hatalmas felirat díszeleg : NE HASZNÁLJA AZ ÁLLVÁNYT!
Miért a lakónak a dolga tájékoztatni a szakembereket? Ha nincs „SÚGÁS” akkor minden marad a régi módszer szerint mert bár belátták szabálytalan ,de eddig mindig így csinálták? Ki tudja hány lakásnál kényszerítették erre a lakókat? És azok az ídősek aki esetleg pont ezért nem mertek kijönni a lakásukból, hogy jutottak élelmiszerhez? Gondoltak erre?
Könnyű azt mondani, hogy eddig mindenhol örültek a felújításnak és senki nem panaszkodott. VAGY NEM MERT PANASZKODNI , MERT ELKÜLDTÉK, mint minket is.  /A lányom blogja kapcsán sajnos több károsult is előkerült, képekkel alátámasztva a hasonló állapotokat, tapasztaltakat.
A mi általunk ismert bérlakásokkal kapcsolatos problémákat ellátó Kisfalu Kft –nél dolgozó hölgy aki a Magdolna 12-ről szinte mindent tud , szabadságra megy a legnagyobb problémák közepette?!  A műszaki osztályon pedig ügyfélfogadási időben nem tartózkodik felelős személy? Ön szerint ez helytálló? És a Kisfalu Kft miért nem adott tájékoztatást arról, hogy tulajdonképpen a panaszokat nem is ők, hanem a fent említett MNP –ért felelős csapat végzi? Talán mert nem tudták?
Megkérném tisztelettel,hogy levelemet NE továbbítsa a Kisfalu Kft-felé mert egyrészt megkapták, másrészt nem tudnak választ adni érdemiekben!
Levelemmel segítséget, megoldást és nem elutasító választ várok a kérdéseimre.
Hogy legyen mit MEGKÖSZÖNNÜNK NEKED JÓZSEFVÁROS!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése